Sabtu, 22 Januari 2011

Bau kuda..gajah ..eiii..macam macam ada....bau...

kenapa masam muka je ni..... "kata nenek pada aku...
tak da la nek tadi kena sound dengan member la nek.... "jawab aku pada nenek..
sound apanye sampai masam muka macam ni.... "tanya nenek lagi
bukan nye apa nek... lebih kurang dia bagi tau la... kata nye badan saya ni bau semacam je bila saya berpeluh... padahal dah pakai ubat wangi yang sapu kat ketiak tu nek.... "jawab aku pada nenek..
oooo.. sebab tu la ye... keu nin pun satu peluh bukannye kelaur kat ketiak je.. semua tempat pun peluh keluar... sebab tu ada bau peluh... kau pakai kat ketiak je ... kat situ je la yang tak berbau peluh nye... ye tak.... "kata nenek pada aku
ye tak ye juga.. kekadang nenek aku ni pandai juga.. betul juga kata dia tu...emmm... nek oh nenek...."tanya aku pada nenek
apadianye.....ni mesti ada benda yang kau nak dari nenek ni...... "jawab nenek
nenek ni pandai la... he he...nek ada tak petua ...camana nak hilang kan bau peluh kat badan ni.... "tanya aku pada nenek....
ooo.. nak petua rupanye ye... ada..meh sini dekat nenek... nak hilangkan bau peluh ye.... macam ni caranye :
ambil segenggam daun jambu batu... lima helai daun limau nipis....bersih kan daun-daun tersebut ,setelah itu tumbuk lah daun-daun tersebut hingga halus, gosokkan pada badan kamu sebelum mandi, biarkan selama beberapa minit setelah itu barulah mandi seperti biasa... Insyaallah bau peluh tu hilang....
haaa senang kan cuba la dulu petua tu..." kata nenek pada aku...
senang nek ...terima kasih nek... sekarang juga saya pergi cari daun daun tu.... he he.. terima kasih nenek... "ucap aku pada nenek
emmm.. ye lah.... "jawab nenek

3 Pengulas Sukan:

Mr. TN_SkY berkata...

ahaha.cara penyampaian yang style..nenek ade ubat nk ksi tinggi tak? ahaha :p

Newbies Susahkan Blogger Senior?

Fadzli Amir berkata...

Tapi ada masalah gak...mana nak carik daun2 tu kat pekan ni...kalu balik kampung tu ok la jugak...hehehehhe....Salah satu petuanya, makan limau kasturi( kalau oder limau ais, makan dgn limau2 tu sekali, tapi make sure tu limau kasturi bukan limau nipis...)

Mr iz berkata...

thanks fadzli 4 t info.... biasa kat pasar ada jual kot...he he tak pun minta dgn tuan tanah yang ada tanam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...