Sabtu, 15 Oktober 2011

Kasi bikin loh...


KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM
















1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. ...

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

sama sama lah kita berkongsi.... pada dan kepada yang bakal bakal...menimang atau di timang ...ho ho ho...yang coming soon pun ok kot...he he he.... yang halal sahaja ye...susah payah getir perih...ada yang tersembunyi disebaliknya...  akhir kata dari Ah Tat...biar berat bahu memikul, berat jua badan membawa, biar pedih dimata... di hati senyum tanda kesyukuran padanya... hikmah tersedia disebaliknya, kehadiran insan teristimewa......penyambung warisan darah keluarga....
"Wanita hiasan dunia.... seindah hiasan adalah wanita soleha.... yang akan membahagiakan... syurga didalam rumahtangga" Ah Tat pun manyak suka ini lagu maa...he he he

p/s : infomasi dot my..

34 Pengulas Sukan:

dill berkata...

:)

terima kasih, ijat. info yang sangat berguna

dill.

~SaL IjOu~ berkata...

Subhanallah..mulianya ibu mengandung..
mohon mendpt peluang itu..suatu hari nnt~

khaifaiz berkata...

bertuah jd wanitakn

Tukang Karut berkata...

hoho... aku mengandung 3 tahun lebih dah... hoho... mengandungkan lemak!

Titisan Hujan berkata...

moga terpilih kelak
^^,

gigiAriEma berkata...

hebat nye ibu gigi. :)

mr iz bila lg? hehe :P

ghost writer berkata...

beruntung lah bagi seorang ibu meski harus melaluinya dgn kepayahan.

zati embong berkata...

en ijat,wife tgh pregnant ke ni?

Warna Warni Kehidupan berkata...

bersyukurlah anda yang bernama wanita :p

Mr iz berkata...

cik dill - sama sama cik dill ye...

Mr iz berkata...

salijou - insyaallah akan di harungi jua tu...he he he

Mr iz berkata...

khaifaiz - ye khai bertuah sungguh sang wanita...

Mr iz berkata...

tukang karut - ho ho ho ... terbaik tu... he he he...

Mr iz berkata...

titisan hujan - akan pasti juga tu...insyaallah...

Mr iz berkata...

gigiariema- ibu ibu kita memang hebat... mr iz tak boleh mengandung ler cik gigi...he he he he..gigit je boleh...ha ha ha ha

Mr iz berkata...

ghost writer - ye betul tu ghost...kepayahan yang mempunyai banyak nikmat disebaliknya...

Mr iz berkata...

zati embong - he he... belum untuk yang ke dua... tunggu qayyim umur dua tahun baru kasi tambah cik jat...he he he

Mr iz berkata...

warna warni kehidupan - ye sememang nya begitulah sepatutnya... beruntung nya menjadi seorang wanita....

anamizu berkata...

tinggi darjat ibu mengandung..
alhmdulillah dilahirkan sbg srg
wanita =)





luv,
cik ana

aleen aiden berkata...

woahhhhhhh besarnya pahala untuk ibu yg hamil... :)

Mr iz berkata...

anamizu - ye begitulah hikmah disebalik kepayahan kan... beruntungnya sang wanita...

Mr iz berkata...

aleen aiden - betul tu ... macam macam ada... bersyukur itu paling penting...

bunga berkata...

betul2..semoga ia buat bunga semakin ikhlas..lebih2 bila dah kawin..heee

Finaz Jaafar berkata...

untung nya jadi ibu

Mr iz berkata...

bunga - harapnya cik bunga begitulah hendaknya ye...he he he... nikmat yang telah dikurniakan tu...he he he

Mr iz berkata...

finaz jaafar - dan beruntung juga menjadi seorang wanita...kan...

missSenget berkata...

nak mengandung jugakkkk..!!

aleen aiden berkata...

mane anda..lamenye menghilang..hu3

ataicha berkata...

tinggi sungguh kelebihan ibu mengandung kan...

gigiAriEma berkata...

sgt2 syg ibu gigi.! :)

tengs jat..

Aida Omar berkata...

tinggi betul kedudukan ibu yang sedang hamil kan..SubhanAllah.

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï berkata...

dah lama xjenguk sini..

untungkan ibu2..
hihi

myzasuki berkata...

lame tak jenguk sini ~ rindu !

wahh..untung para ibu.
tetibe rase nk kawin cepat2 ==''

sherlina halim berkata...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...