Rabu, 9 Mac 2011

Bujang Popular ...

Bujang popular... he he he....siapa tu... adakah itu aku ??? ... mungkin tidak... he he... pasalnya aku bukan bujang lagi...he he he...hari ni saja aku nak ceta pasal cinta..... cinta si bujang popular ni... sajer je ..ala mengarut sesikit je ni..he he he.....namanye cukup hebat, gah dan dikenali seluruh duina ...siapa kah dia... apakah kisah cintanya....apakah sebab musababnya....adakah dia gay.. he he he.... adakah dia pencita wanita ...atau adakah cintanya cinta abadi... bukan cinta dengan abby abadi ye... he he he...wahhh macam lagu kumpulan... dulu dulu pulak ...he he he...ala kumpulan black rose ... ke ..eh... betul ke... ...he he he... sipakah dia...kenapa jadi begitu...he he he... korang layan la ... tengok..siapakah bujang popular ni.....yang sanggup membujang sampai mati tu... huuuhhh

Ludwig van Beethoven - korang kenal tak...he he he ... aku kenal, dia biasa datang umah aku minum teh..he he he he.... acah mat buuunnn.... he he he.... Beethoven biarpun namanya gah seantero dunia tetapi episod cintanya penuh dengan kedukaan... ketika beliau berusia 20an komposer yang juga pemain piano hebat dari jerman ini jatuh cinta kepada Jeannette Honrath..malang nya wanita itu lebih mencintai lelaki lain...Beethoven bercinta lagi... kali ni cinta Beethoven pada Josaphine von Brunswick pada 1805 hanya setengah jalan ini kerana josaphine tidak sanggup berkahwin dengan orang kebanyakkan sepertinya....  Bercinta lagi..... dengan Magdela Willman seorang penyanyi soprano.... ia menolak mentah mentah cintanya malah melabelkan Beethoven lelaki hodoh dan separuh gila... kegagalan dalam cinta menyebabkan Beethoven hilang akal. malah pernah beberapa tahun tidak mengubah lagu gara gara terlampau kecewa.. beliau meninggal pada 26 mac 1827 sebagai sibujang popular....

haaa... tu lah dia...karutan aku ... tapi kisah cinta ni betul ....he he he korang fikir,tenung dan renung lah adakah Beethoven ni seorang pecinta.... atau seorang yang minta dicintai..... ataupun dia pecinta abadi... atau pun dia tak brapa nak hensem...he he he.....aku pun tak berapa nak tahu... he he he....

24 Pengulas Sukan:

Cekodok berkata...

gua pikir.. apakah masa zaman dia tu dia tak terkenal... mungkin dia tak hensem kot.. hehe..

kalo dia datang minum teh lagi ajak gua. hah

Nonie berkata...

bethoven...lgu y sentimental.best!! :)

khaifaiz berkata...

haha.. x menahan siap dia dtg layan teh tu.. kalau gua dah larikk dah bila dia datang.. Dah jd dracula tu.. uhuhuhuh

Surie berkata...

Oooo..gitu kisah si beethoven ni..dia berjaya dlm kerjaya tapi xbrjaya dlm percintaan..

KUREKURE COMEL berkata...

sbb.......si bujang popular ni








terlampau memilih la tu...nak yg comel2 je...hehehe...
cuba cam mina ni..sure approve..
kihkihkih...

nora berkata...

ngerinyeee
hantu dia ek yg dtg minum teh kat umah ko tu

ENTRY HOT : Senyum ^_^

KHRLHSYM berkata...

dulu-dulu bakat itu mungkin biasa saja. huhu

zia amalin berkata...

si dara popular ade x??

zati embong berkata...

kesian dia.sampai akhir hayat dia x smpat nak kawen.

tp xpe,smpai skrg org suka dgn gubahan dia. O.o

Mr iz berkata...

cekodok - aku rasa pun macam tu gak cekodok ...he he he... pasal kurang hensem kot...he he he ... pape hal kalau dia dtg ..aku bg tau ko...he he he

cik nonie - aiih ada gak yang ganas...he he he ... memang best...he he he

khai - dracula gian teh tu...he he he

cik surie - aah.. ada gak manusia yg popular macam tu kan... tak berjaya dalam kedua duanye...huuuaaaa

mina - tak syak lagi...ye memang approve ....di approve kan oleh mat beethoven... he he he

cik nora - eh bukan lah...memang dia yang datang tu...he he he

khrlhysm - bole jadi gak tu.. biasa setelah orang tu tiada barulah kita mengakuinye....hu hu hu

cik zia - haah dara popular.. he he he kalau dara pujaan ada kot...he he he

Mr iz berkata...

cik jat - tu la pasalnye berjaya dalm karier tp tak berjaya dalam percintaan... ye betul cik jat gubahan dia memang terbaik...he he he

Nasriq berkata...

mana lagi best popular tapi tak laku atau kurang popular tapi perempuan berebut?

Miss Dill berkata...

He was deaf but talented in composing songs :)


Miss Dill^^

gigiAriEma berkata...

gigi raser dia nih pengigit kot..hahaha..
larikkkkkkkkkk :P

Mr iz berkata...

nasriq - yg no 2 tu....hehehe suka aku...

cik dill - wah cik dill peminat ye ...betul sesangat tu..walau pun tak brapa nak dgr tp dia mamang hebat....

cik gigi - he he he... ye kot... nak kena gigit la tu...he he he momok gigit dia...he he he

zia amalin berkata...

kot???
hurm..cari2..jenguk2...
pape pn sume gubahan arwah mamat ni best

Mr iz berkata...

zia - he he he...tgh boring boring try la layan muzik dia ...best wooo...he he he

Warna Warni Kehidupan berkata...

oooo..bujang ke dia nih...baru den tau...huhuhu...

Mr iz berkata...

warna - he he ... bujang popular...he he he

M a W a D D a H berkata...

amboi...pandai betul die nak menganalisa org pasal cinta...meh analisa adah kategori cinta yg macammane...wakakaka

Mr iz berkata...

addah - he he he... jap.. he he he... kalau orang cari bapak ko katakan bapak pergi bertapa jauh... ya belalang...he he he...

aisyah ahmad berkata...

OOOOO...baru ku tahu...bujang trang tang tang rupenye mamat Beethoven nih..

si para para berkata...

senang cerita mungkin dia tak ada jodoh.hehe

Mr iz berkata...

si para para - he he he ye tu..btul gak tu..he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...