Khamis, 28 April 2011

Panas...

wei ni dah pukul tiga pagi ni...aduiyaiii.... dah la kita duduk ni rumah flet... yang kau memekak pagi pagi buta ni buat apa...ni time orang tengah tido ni.....melelapkan mata melayan mimpi mimpi indah ni... pasal kau lah mimpi indah aku dah jadi macam mimpi ngeri pulak ni..... aku tahu la kau ada kereta.... sistem stereo kau pun bagus... tapi takkan lah kau nak kasi pasang lagu kuat kuat macam nak suruh orang satu flet ni turun join kau pulak.... kau ada buat kenduri ke... ada makan makan ke....
aku tahu kau tu bijak pandai sekolah tinggi... tapi takkan buat macam ni pulak.... tak menghormati perasaan orang lain...kita ni berjiran.... aku pun ada kereta juga ..tapi tak lah pulak buka lagu kuat kuat sampai nak kasi satu flet ni dengar.... ni sampai anak aku yang kecik ni tido tak lena tekejut  dengar lagu techno yang kau putar kan... nasib baik dia kecik lagi tak paham apa apa lagi....kalau besar aku rasa kau dah kena sound dengan dia dah.... aku ni pun rasa macam nak jadi hulk dah ni...
.................@#4%^&@@*@#............................. bengang....................................



 
ni rasa macam dah nak naik hantu je
Sabar ..sabar...sabar.... macam ni lah kalau duduk rumah flet dimana ada sesetengah penghuni yang tak menghormati orang lain....  duduk rumah flet ni kena lah banyak bersabar..kalau tak parah la jadinya... boleh berlaku pertumpahan darah....... nasib baik lah aku ni jenis susah nak marah...cuma hangin je........  hidup berjiran ni kena lah ada semangat atau sikap menghormati orang lain... hak hak orang lain baru lah aman hidup berjiran.... kannn...... tak salah kalau nak melayan lagu ke ...apa ke ..tengok time la... kalau dah pepagi buta tu ..paham paham sudah la... he he he......

52 Pengulas Sukan:

Miss Dill berkata...

mr iz, saye sangat2 faham perasaan awak. kadang2 sesetengah manusia ni buat2 tak paham. depa ingat depa duk umah banglo kot.

mr iz sabar ye. arap2 qayyim tak nanges teruk. kang mr iz jadi incredible hulk warne oren :)

Miss Dill^^

Cik SHiNJU berkata...

Aku x paham org jenis pasang lagu kuat2 nih...dia x dgr ke kalau pasang slow..x bingit ke tinga dia..kita dgr dr jauh pun bingit..ape yg ade dlm pikiran dia gaknye..x hormat privacy org lain..

jiran aku pun camtu...benci!

liyana berkata...

memerlukan kkesabaran yg teramat~~
hee..sbr2

KUREKURE COMEL berkata...

ok...mcm tu lah mina selalu kena..tiap2 minggu..stress betul...


aii mr iz...takkan nak tunggu qayyim besar kot...

babanya nak tunggu anak besar baru blh sound..hehehe...

~Nabilah~ berkata...

knfem bengang gler ngn org mcm 2...tension kot....

Encik MamaT berkata...

hehe.. kena suggest kat arkitek supaya design rumah yang kalis bunyik.. eh.. nti tak tau lak apa yang jadi dalam rumah tu kan.. hehe.. ada baik buruk jugak tu...


demmm.. kat umah gua.. hari2 tumbuk lesung batu... tak paham btol... hari2 makan sambal ke... boleh cirit birit tu geng..

khaifaiz berkata...

Lepas ni kene hantar notis 24 jam kat mamat tu.. Tgk time la kalau nak pasang lagu pun.. adeyyyy.. aku pun dah ikut hangin dah ni

sayangku azida berkata...

sejak duk umah flet ,macam perkara terjadi...lagi lagi time 2 3 pagi...dgn pasang radio kuat kuat la..dgn org tgkat atas dok tung tang tung tang, dok wat sambal belacan macam (en mamat kata) dgn bunyi motor yg nk balik keje masuk keje ...tukar shif..sabar bang ye...hehehe..

zati embong berkata...

jat,dia tengah lalok kot.hoho.

call pertahanan awam lah jat.ckp ada org gile terlepas buat bising kat area rumah.haha

Nasriq berkata...

kalau aku la kan... aku kan... aku rasa kereta dan mamat tu tak selamat hiudp bahagia lagi dah... meratap kehibaan... meratap menangis sebab 4 tayar kereta dia aku masukkan dalam longkang!

KHRLHSYM berkata...

biasalah tu. yang penting kau masih happy. heeheehee

TiKa LEh berkata...

heheh..sabar jelah..hdup brjiran slalu mcm tu..

~min~ berkata...

kalau aku,, aku buat bising balik,,haha,baru ku puas.....

tapi orang mcm ni kalau dilayan dia lagi menjadi-jadi, saja suka tengok orang sakit hati,..harap bersabar la noh,..

kau kesah ke?? berkata...

memang tinggi tahap sabar itu.. kalao aku dah join menari situ. kasi meriah nyanyi sekali. lalalaaa.

Titisan Hujan berkata...

sib baik last tu still ade

hehehe

mmg penyabar la Mr Iz neh
tabik!!

| gad1s s0ypans | berkata...

hikhik....

nak gtaw betapa benggang nya ekk smpai berd0uble pic....

ermm,kdg2 0wg nie dari g0longan cerdik pandai....
tp bila dh wat mcm nie, rasa cam x penah belajar je....

gad1s p0wn pnah dlm situasi camnie....
)=

Mr iz berkata...

miss dill - terima kasih cik dill... qayyim ok ok aje... bab incredible hulk warna oren tu yang buat tah tahan nak gelak besar tu...he he he

Mr iz berkata...

cik shinju - tu la pasal cik shinju..susah juga nak paham orang jenis macam ni... telinga dia lubang kecik kot...he he he

Mr iz berkata...

liyana - ye betul tu cik liyana..ini pun dah guna 50% peringkat lapan tahap kesabaran ni...he he he....

Mr iz berkata...

cik mina - he he he.... biasa la mina.. tunggu besar baru boleh bikin tag team...he he he

Mr iz berkata...

nabilah - ingat semalam dah nak lempar cili boh je...he he he...nasib baik boleh besabar lagi...he he he

Mr iz berkata...

encik mamat - betul tu mat..he he he..kang kalis bunyi masaalah lain la pulok...he he he...sama la kita kat tingkat atas macam tu la juga .buat sambal pepagi buta..tak buat sambal bertukang pulak... nasib baik dia jenis 3 suku ....kalau tak..hmmm...he he he

Mr iz berkata...

khai - ok pass... tak paham juga nanti aku lempar air pedas atau air bau kaw kaw punya... ok tak...he he he

Mr iz berkata...

azida isteriku - he he he betul tu... nasib baik ucuk abg ni ada .... he he he...sabar je lah ye...

Mr iz berkata...

zati - tu la cik jat ...rasanya kot.. pasal dah bunyi techno pepagi buta..lalok bersambung kot.... he he he...

Mr iz berkata...

nasriq - cayalah geng.. ni macam bagi semangat ni...pun ada rasa nak buat macam tu juga ni... ingat kasi belah dia punya tayar empat empat..kasi koyak dia punya poket sikit.... ok tak...he he he

Mr iz berkata...

khrlhsym - betul tu...he he he ko betul paham aku la hsym...he he he

Mr iz berkata...

tika leh - betul tu cik tika..kesabaran yang banyak diperlukan untuk hidup berjiran dirumah flet...kan

Mr iz berkata...

min - betul tu min... dia orang ni memang suka macam tu kot... next time air cili sampai la kat dia orang ni...he he he

Mr iz berkata...

kau kesah - he he he kau ni bedah.. betul betul nya sempoi la... betul juga kata ko tu kan...he he he.. cayalah bedah...he he he

Mr iz berkata...

titisan hujan - betul tu zia yang penting happy tu mesti ada kalau tak... kesabaran bole meletup menjadi kemarahan tu...he he he

Mr iz berkata...

gadis soypan - he he..kira bengang giler kot..pasal tu la berdouble kot.. he he ye ke...masaalah nya terlebih pandai giler tu.... sabar je lah kan... he he he

Nur Liyana berkata...

bengang bengang!!!

smpai yana terasa bengangnya..hahaha

marah nie...haha

CGG berkata...

betul3...:)

Cik SHiNJU berkata...

Mr iz - ade cara ke nak atasi mslh bokben tu? cer citer ce citer.. (muke sposen)

aleen aiden berkata...

duduk rumah taman pon banyak dugaan jugak sbenarnye.lagi2 klo jiran sbelah org cina,bela pulak anjing besar bapak.kejenye menyalak siang mlm pagi ptg.rase nak racunkn aje anjing die 2.hahah

aisyah ahmad berkata...

susah ekk kalo dapat jiran tak macam orang ni..

die pikir die jekk..tak pikir perasaan orang..

Mr. Iz..pegi jumpe itu orang..kasi tazkirah sikit kat di..adab berjiran di dalam Islam..

kalo die tak insap jugak..kasi hempok sama tukul besi..

~Nabilah~ berkata...

baek pindah jer...hahaha

Eda berkata...

apa lagi...pegi la usha2 rumah atas tanah pulak..hehe

Mr iz berkata...

nur liyana - rilek rilek yana.... bengang sikit je udah la ye...he he he..tak pe ari ni hari dia...kan...jgn besok ari dia juga sudah la...alamat terbang la cili bo ni...he he he

Mr iz berkata...

cgg - kan kan...kan.. tak baik macam tu kan..cgg

Mr iz berkata...

cik shinju - sudah di foward ke komen cik shinju...he he he... berjaya bg tau ye...he he he

Mr iz berkata...

aleen - wah betul tu... anjing lagi maut tu..nak nak kalu menyalak..lagi haru... kan alen kan.... kasi racun sama itu anjing...tak pun kito bakor...he he he

Mr iz berkata...

AA- he he he betul tu...ganas cik AA ni..hempuk dgn tukul besi tu...haiyoo... tak mau la ..he he he ... nak hempuk dgn batu giling cili je...siap sekali dgn tempat giling nya..package percuma... he he he

Mr iz berkata...

nabilah - he he he kalau ada rezeki rasa pun macam tu juga...he he he

Mr iz berkata...

eda - rasa memang kena la... kena juga cari yang atas tanah...he he he....

azi nur berkata...

hidup berjiran...almaklum la...den pon ponah sakit hati dgn jiran seblah asyik dengan moto die aje...vrommmmvrommm!! oii sakit gegendang telingo!

myzasuki berkata...

andai penggunaan bom itu dibenarkan ~
sila la bomm jiran anda itu ..
hehehe :DD

Ezay Hadry berkata...

nasib umah aku takde jiran....
dulu pernah gak la kene..sabar2..

Mr iz berkata...

azi nur - he he he sabar je la yang penting kan cik azi... he he he....

Mr iz berkata...

myzasuki - he he he betul punya tu... mau bederai jadi nya tu...he he he... setuju...he he

Mr iz berkata...

ezay - aikk betul ke ko tak ada jiran ni... he he he...pelik juga tu... betul tu ezay .. sabar kena banyak hidup berjiran ni...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...