Sabtu, 7 Mei 2011

Bersarang... bersawang... kembang

ni sarang labah labah... apabila dah ditingalkan di panggil sawang
acik google punya labah labah ni... jinak.... he he

        fuuhhhh.... rasa lama je aku tak update blog aku ni dah rasa macam dua tahun tak update... dah bersarang woo... banyak pun sawang nya...he he he...dah nak naik kembang.... kasi sapu sikit biar nampak cantik... menarik... tertarik...he he he... kepada geng atau panggilan mesranya kawan kawan  yang mana telah singgah untuk menghirup udara segar kat sini...aku minta maaf lah banyak banyak.... atau bahasa rock nye... belanyak...."belambak dan banyak"... he he he.... pasal tak sempat nak terjah mana mana.... oleh kerana aku telah diterjah dan dikerah.... he he he.... dan juga terkena sindrom..." bekupa"... yakni sejenis sindrom yang menyerang di bahagian kepala...  he he he..sindrom ni tak lah begitu merbahaya.... cuma kekadang membuat kita.... tak tahu apa yang terjadi... he he he... yakni sindrom atau nama lebih mesranya.... "otak beku dan menjadi lupa... lalu hilanglah segalanya....ilham entah kemana, diam membisu tak berkata"... he he he... tu la sindrom nya... aku rasa korang pun kekadang ada kena kot sindrom ni...he he he.......
Sawang atau sarang labah labah yang telah di tinggalkan oleh silabah labah ... ada juga kegunaan nya ... korang tahu ke...he he he... rasa korang tahu kasi bersih je kot...he he he.... sawang ni boleh juga digunakan untuk memberhentikan pendarahan.... pendarahan kecil ... bukan yang besar... he he he... macam terkena hirisan pisau ke.. tersepit ke... cara ni aku dapat dari otai... yakni orang lama.. dan aku pernah cuba praktik kan... kira nak test la betul ke tak... jadi nya... he he he... memang boleh pakai... kekadang ada guna juga cara cara macam ni... tengok tempat la ye tak.. kalau kat umah dah ada plaster atau ubat ...takkan lah nak guna sawang pulak kan... he he he......
sawang ni nak guna mudah je ...amik tampal...balut.... kalau ada kat kawasan kampung ke...hutan ke... tak ada benda nak diguna untuk memberhentikan pendarahan boleh la korang amik sawang ni guna..... boleh dikatakan mujarab juga nak memberhentikan pendarahan yang kecil... ye la selain korang guna nescafe atau kopi... he he he... kalau korang tak percaya nanti korang cuba try tengok ... jadi tak.... kalau tak jadi korang cepat cepat la pergi klinik ke ... hospital ke...he he he.....

p/s : ada masa akan ku terjah ketempat korang untuk menghirup uadara segar serta mencuci mata dan otak ... he he he... maaf bebanyak ye...

26 Pengulas Sukan:

KHRLHSYM berkata...

apa pun entri kau sentiasa banyak titik. dan hehe. kau memang orang yang ceria. hehehehe

Keri Henry berkata...

baru sawang2 skit2 je....lek la...hehe

zati embong berkata...

haha.en ijat g mana 2?mesti ada bnda yg di sibukkan.hihi

~Nabilah~ berkata...

alamak!!!!selalu jugak la kna sindrom nie....hehehe

Surie berkata...

perkataan baru today:
1) belanyak 2) bekupa

Macam2 la bro Ijat ni..hehe~

Encik MamaT berkata...

ko ok lagi... aku ni idea ada... tapi aku kena sindrom bula.... busan gila = bula... boleh ke? hahahaha

Nasriq berkata...

Sibuk? hoho... jarang dengar En Iz sibuk...

dill berkata...

encek iz, penuh informasi belog kamu. i like~

dill.

KUREKURE COMEL berkata...

lama betul...tp sempat bg tips lg tu...hehehe...

Titisan Hujan berkata...

udah merindu btol.......kemanakah membizi???

ehehehe...
dan sgt setuju la dgn KHRLHSYM

info yg sgt mnarik
~~sawang, nescafe,kopi~~
baru tau
tme kasih Mr Iz

Warna Warni Kehidupan berkata...

ohohoh sindrom bekupa itu memang selalu sangat menyerang

Mr iz berkata...

khrlhsym - macam biasa.... he he he... kau juga yang mengerti khrl...

Mr iz berkata...

keri henry - sikit je ye keri...aku nampak macam banyak je sawang ni...he he he... ok la rilek la kan...he he he

Mr iz berkata...

zati - biasalah la cik jat...kekada orag tak berapa senang tengok kita senang jadinya mensibuk kan diri lah kita kan...... tak gitu cik jat...he he he

Mr iz berkata...

nabilah - sindrom tu menyerang tak kira masa dan usia tau...he he he... jangan takut atau panik buat rilek je...he he he

Mr iz berkata...

surie - he he he.... ayat masa jadi rock kapak..he he he

Mr iz berkata...

en mamat - wah cantik ayat tu bole diguna pakai tu...he he he... "bula"

Mr iz berkata...

nasriq - he he he bukan selalu sekali sekala...he he he

Mr iz berkata...

cik dill - terima kasih cik dill... me too...he he he...

Mr iz berkata...

cik mina - ye ke lama ...patut la labah labah pun blah.. jadi sara tinggal " sawang" he he he...steady la cik mina...he he he... tips tips kecemasan ...he he he

Mr iz berkata...

titisan hujan - biasala cik titisan hujan... wah ada penyokong ni.. pakat ye... happy tu memang dah sebati dgn jiwa kot...

Mr iz berkata...

warna - memang selalu... kaqn...jaga jaga... tapi jagan takut atau panik sindrom itu hanya sementara je kot...he he he

Nur Liyana berkata...

hhaaa..sama ja dgn yana nie...haahhaa

sawang oh sawang!!!haahhaa

KHRLHSYM berkata...

hehe.. aku mengerti ke? kehkehkeh.

pesal tak update?

Mr iz berkata...

khrlhsym - kira pandai juga menilai... he he he ...sibuk kerja dan mati kutu...he he he

Mr iz berkata...

nur liyana - wahhh ada geng ni... geng sawangan...he he he bole ke macam tu yana... he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...