Isnin, 9 Mei 2011

Makna

he he he... bahasa.. kata... tulisan ...adalah  untuk menyampaikan sesuatu.. adakah ayat yang digunakan itu boleh difahami atau sebalik nya... banyak juga ketegori ayat ni aku rasa la... aku pun bukan nya pakar dalam ayat mengayat ni... kalau aku ni kaki ayat... dah tentu awek aku banyak kot...he he he adalah pulak macam tu...tak pasal pasal batu lesung hinggap kat dahi aku ni.... wad kecemasan ketegori kritikal wooo...... he he he...


Cuba korang tengok dan baca ayat ni...he he he...apa yang bermain dikepala korang.. kan.... ayat power ni...he he he..... tudiaaaaa.... aku rasa ada yang tengah terbayang bayang kot...he he he...ceeehhhh... tak baik macam tu woooo..... berfikiran serong dan songsang...he he he... salah disisi undang undang... eh ada ke...he he

haaa ..yang ni baru clear punya... pek kembar lagi tu.... korang bayang kan lah kalau benda ni jatuh dekat depan rumah korang ... lepas tu banyak la pulak pakcik atau makcik yang lalu lalang kat depan rumah korang... he he he... tak pasal pasal nanti kena jeling atau geleng... dengan dia orang wooo... he he he... pek kembar lagi tu....
... sebenar tag ni..betul ke atau iklan ni... adalah untuk produk bedak bayi... budak kecil... itu pasal ayat dia macam tu... untuk budak ok la... tapi rasa aku la..ayat main siap bold lagi tu..he he he.... patut tukar sikit supaya tak jadi double meening.....atau maksud lain.. betul ke.... syarikat tu patut guna...contoh la... ayat keselesaan ke...rasa nyaman ke.... he he he.... ni dia pakai main...tak ke naya...he he he...silap silap jadi bahan gosip wooo kalau dijumpai oleh makcik yang kaki gosip tu... kat depan pintu rumah....tak ke jadi kes...he he he he...
jadi kalau boleh gunakan lah ayat tu sebaik baiknya kan janganlah main syok je nak pakai atau taruh ... kaji lah sebaik baik nya......  rasa aku la... sebab dengan ayat boleh mendatang kan dan menyebab kan benda yang tak diingini boleh berlaku...disebabkan kerana ayat.... bukan apa karang kalau kata lebih lebih tak pasal pasal aku kena saman la pulak... takuttt....

53 Pengulas Sukan:

Nasriq berkata...

haha... mau main 4, 5 jam main kot... pek kembar tu... hahahah... lenguh lutut!!!

Encik MamaT berkata...

pakai bedak bayi je leh main lama ke bro.. hahahaha....

maksud ayat tu perlu diperincikan lagi tu sebenarnya.. ayat mcm tu mmg tak sesuai pon... tak kena dengan barang yang nak dijual... mungkin bahasa indonesia tu

Encik MamaT berkata...

eh... RM tak mungkin indonesia... jemmm... mungkin orang bukan melayu kot... mengong btol ayat tu... hehe

M a W a D D a H berkata...

aku pun rase ada pikir lain sikit2...hehehe

khaifaiz berkata...

Ini semua ada sebabnya kenapa kita tgk tagline tu mcm double meaning..

...
...
...
...

Panjang plak nak taip kat sini.. nanti aku buat entri special la...

aleen aiden berkata...

hahah.klakar la...haishh

dill berkata...

boleh je guna,

kesegaran sepanjang masa.

okei je kan. dUsh! kpd pengeluar bedak tu~

dill.

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...TK punya komen takleh blah..
sengal....


apa daa...kalau budak baru reti mengeja..dia tanya apaknye...cmne lah nak jwb...hihihi

zati embong berkata...

oh fikiran saya suci.

saya x faham.

hahaha buat2 innocent.

adwafarahin berkata...

sebaik suci x pk kotor hahaha

tp mmg ade dabel meaning la..utk bdk2 xdela nmpk sgt.

zacky ~786~ berkata...

hahahaa.. ~
adehh .. mcm2.. tp tula kn.. bg yg dah khwin msti geleng2.. yg belom mesti terkebil2.. kikikiii :P

Nur Liyana berkata...

apa nie??serius tak fhm!!!!

Mr iz berkata...

nasriq - ha ha ha ...main 4..5..jam memang lenguh lutut.... si budak kecik yang bermain tu la...he he he he

Mr iz berkata...

en mamat - cara yang agak kontrovesi untuk manarik pelanggan kot... he he he lain macam je bunyinya kan.... he he he

Mr iz berkata...

addah - hieeepp... ha ha ha ha tu yang maut tu...ha ha ha

Mr iz berkata...

kahi - mungkin juga tu kahi... salah satu tarikan kot... he he he ....eh ye ke ...entah la... nanti ko try buat entri special tu ye ...k

Mr iz berkata...

aleen - haiiihh..... ha ha ha ...tu...jangan...he he he

Mr iz berkata...

cik dill - he he he... dush juga ni...he he he... betol kata cik dill tu...

Mr iz berkata...

cik mina - he he he... mesti dia kata.. apak tak mau pakai bedak ni ke... boleh main lelama apak... he he he... ataupun apak.. kalau pakai bedak ni...boleh main apa yang lama tu apak... he he he... mesti apak muka jadi biru...kan cik mina...he he he

Mr iz berkata...

zati - he he he bagus cik jat ni...he he he...wachaaaaaa.... buat buat tak paham...ha ha ha ha

Mr iz berkata...

adwafarahin - he he he he... ye ke suci tu...ha ha ha.... bole caya ke tu...ha ha ha...

Mr iz berkata...

zacky - he he he he ...tu la pasal nya... he he he... bole menyebab kan huru hara terjadi tu...he he he

Mr iz berkata...

nur liyana - he he he... jangan konfius..bawa bertenag cik liyana...he he he... saya pun tak paham juga ni ...kenapa cik liyana tak paham....he he he he

ChaCha berkata...

hahha..adehhh...oppss~~ x pk ape2..kekeke

Siti Aziz berkata...

semua kata tak paham.. ct pun nak kata tak paham jugak la.. huahahahahaha

~Nabilah~ berkata...

hahaha....klau bce skali imbas jer,knfem x brape nk phm...kna bce bnyk kali ckit...wakakaka...nsb baek la bedak bayi..klau bedak utk org dewasa????

missSenget berkata...

kita apa yg kita fikir..


hahahhaa............

eh..aku pn da fikir bukan2..

erks..

Miss Shikio berkata...

eerrrr... pikiran saya msih positif

hahahah~

tak ada double meaning (lmbt tgkap kot)

Titisan Hujan berkata...

inilah yg dinamakan strategi

strategi usahawan...huhuhuhu
style font tu pn dh punye mksud.

die ingt sume org blh phm la tu bila bt ayt cmtu..pe daaaa

Warna Warni Kehidupan berkata...

aku tak de pikir pape pun sampailah ke ayat 'apa yang bermain dikepala korang' hoh trus bermacam2 yang bermain kat kepala ni ha..haish...

myzasuki berkata...

tak paham pon makne ayat tuh.
so , tade pikir pape yg pelik ~
hee .. selamat !

Mr iz berkata...

chacha - he he he tahniah .... he he he bole caya ke...he he he...wachaaaaa

Mr iz berkata...

siti - he he he.... sama la kita cik siti...he he he.... iye ke tu...ha ha ha... tak paham ada makna tu.... he he

Mr iz berkata...

nabilah - he he he kalau bedak untuk orang dewasa...he he he..mesti tak cukup stock wooo...ha ha ha ha... bahaya tu... lagi jauh perginya cik nabila ni...he he he

Mr iz berkata...

miss senget - ha ha ha...kan .. kan..dah kelain tu...he he he

Mr iz berkata...

miss shikio - tahniah cik shikio kerana berfikiran positif seperti saya juga...he he he.... salah masuk gear tu kot...he he...wachaaaaaa.... uppsss...

Mr iz berkata...

titisan hujan - betul tu salah satu strategi menggunakan ayat yang mudah.... tapi tak semua orang kita ni paham kan... he he he...

Mr iz berkata...

warna warni - he he he..... sampai ke ayat tu je..he he..dia start dah...he he he... steady la cik warna..he he he

Mr iz berkata...

mysazuki - he he he..tahniah anda selamat kerana tak fikir yang bukan bukan...he he he...eh betul ke tu...he he he... iz dah pikir lain dah ni...he he he

TiKa LEh berkata...

adeh, ada entri ni baru perasan ayt tu double meaning..blog ni suka buat org fikir laen ni...heheheh..

Miz Novexx berkata...

ish2x.... dahsyat betol, hahah
saya budak innocent, xpaham

liyana berkata...

x fhm..hehe..double meaning

ini aku? berkata...

syarikat mana tu? apakah hehe

asybedazzle berkata...

main apa lagi lama neh. aku rasa main bola kot. ish jgn fikir lain lagi. haha

Mr iz berkata...

tika leh - he he he he... sapa yang pikir lain tu... tak tahu.. ha ha... tak baik tu...he he he

Mr iz berkata...

miz novexx - ye ke tak paham tu...he he he... tapi ada juga dahsyat betol di situ....ha ha ha

Mr iz berkata...

liyana - saya pun tak paham juga ni....ha ha ha ha...

Mr iz berkata...

bedah - hisshh ko ni bedah kang tak pasal aku kena saman...he he he... ye la tu bedah seperti yang ko pikirkan tu...ha ha ha

Mr iz berkata...

asybedazzle - he he he macam tak tenteram je fikiran tu... tetiba kluar bola pulok ni...ha ha ha.... issshhh tak baik tu...ha ha ha

ïêmå å¢klê§ berkata...

betul2..
dah la orng sekrng otak pikir -ve jerk..

Mr iz berkata...

iema - ye betul tu cik iema setuju... patut gunakan bahasa yang elok sikit kan.... kan...he he he

Miz Novexx berkata...

opsss, hahah Miz saja jer buat2 tak paham

Mr iz berkata...

miz nouvexx - he he he... tau dah...he he he... jeng jeng jeng...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...