Rabu, 11 Mei 2011

eh abang ni rockers ke

biasa la aku mesti mulakan dengan gelak...he he he.... ok ngam....bersangkut paut dengan tajuk diatas... adalah bebudak muda.. kira muda belia la..yang dok melepak kat tepi rumah sambil memetik gitar tong atau lebih mesra nya gitar kapok dia orang... greeenng...greeenng... ha ha ... perrgh aku pun tanpa segan silu dan malu pun pergilah duk mengwusya dia orang ni...dalam hati ada juga berdetik berkata... aduuhhh...apa yang diaorang main ni.... macam sumbang je bunyi nya... diaorang ni baru nak belajar rupanya... kesian gitar tu jadi mangsa dia orang...ha ha ha... macam baru nak berjinak jinak dengan gitar bebudak ni...he he he...
aku pun tanpa berlengah menegur la dia orang ni dengan ramah... he he he... pasal nya dia orang ni dah memekak tanpa memikirkan perasaan orang lain..kalau main nya sedap di dengar kira ok la... ni sumbang... bukan sumbang mahram ye...he he he....bebudak sekarang ni bukan boleh main hentam taram je kalau nak tegur...kena tegur dengan ramah atau lagi mesra dengan kasih sayang...wechheeehh...  budak zaman sekarang ni ramai yang ganas ganas.... goyang juga wooo...

aku.....  bertanya ... dik lagu apa yang korang main ni...lain macam je bunyi nya... macam best je...
dia orang .... ala bang sajer je petik petik ni... kita orang pun baru nak belajar ni... sedap ke bang kita orang main...
aku .... "dalam hati la... sedap apanya.dah macam...nak berkerak telinga aku ni..." emmm... boleh la tahan.. kau orang ni . main lagu apa tu....
dia orang .... main lagu lagu top sekarang ni bang ..tapi main hentam taram je...ha ha ha ha....
aku .... laaaa patut la abg dengar macam ada yang tak kena je...... he he he
dia orang .... eh eh abg ni ...sound kita orang ni macam abg bagus je main gitar..abg ni pandai ke main... ha ha ha ha..... abg reti ke pegang gitar....ha ha ha
aku... ha ha ha ha.... abg ni pandai tu tak da la... setakat petik petik tu boleh la ...lebih kurang macam kau orang juga... hemtam taram je....
dia orang.... ok la tu..abang nak terai main ke...ha ha ha ha... kita orang pun nak juga tengok bagus ke abg main gitar...ha ha ha....
aku ...."dalam hati... pokemon dia orang ni boleh main gelak gelak dengan aku......." betul ke ni...abang ni lama kurun tak main gitar ni takut tak sedap je... betul korang nak dengar ni...kalau tak sedap jangan gelak sampai pecah perut pulak... ye
dia orang .... terai la bang.. kita orang tak gelaknya...tarbahak bahak tu mungkin ada la sikit...ha ha ha
aku .... ok la korang punya pasal sedap tak sedap abg main juga la ya.....tapi rock kapak punya lagu la ...boleh...
dia orang... boleh bang lagi best tu.... no poblem nya...ha ha ha

aku yang agak telah lama berkurun tak memetik gitar  ...mencuba....memetik... mentune gitar yang agak kelarian tune nya....aku  memulakan petikan dengan lagu rock lama ...rock kapak..masa sezaman dengan aku......kira warm up lap la... lagu slow and steady... lagu wings.. misteri mimpi syakila.. dengan petikan ala ala classical...... layan juga lama tak petik gitar ni... best gak wooo... ha ha ha... aku tengok dia orang terdiam terpaku...terseronok... ha ha ha... baru tau ... nak kata bagus tu tak ada la tapi kira boleh la.... ha ha ha

dia orang .... waah dahsyat juga abg main ye...semua jari hidup... kita orang pun main pakai spectrum je..sedap la abg main ....main lagi bang....
aku ... eh ye ke sedap... abg rasa macam sumbang je......abg lagu slow rock bole la main...ha ha ha

last last banyak juga la lagu rock kapak yang aku layan dengan dia orang ni.... ha ha ha...baru dia orang tau... kan... yang syok nye dia orang bole kata...eh abang ni rockers ke dulu..... aku diam hanya tergelak saja.... korang kalau nak main kena la belajar atau menuntut.. kalau nak jadi bagus la dalam main gitar ni.... jari jari tu penting ... kena hidup... clasiccal gitar tu salah satu dari ibu permainan gitar... korang belajar la cara bermain classical... kalau korang dapat.....hmmm.... mesti lagu lagu zaman sekarang ni tak da halnya korang nak petik........tapi kalau korang nak petik gitar kat sini korang petik baik baik sikit kasi sedap la bunyi nya..pasal senang sikit abg nak tido dengan nyenyak....he he he... akhirnya budak budak tu pun paham apa yang aku maksudkan.....he he he... tapi siapakah abg itu.... eh abang ni rockers ke... ...ha ha ha
haaa ni la dia abg tu..... masa tahun 1990  semasa jadi rock kapak.... nama mesra time tu papa kreator...sessi santai lepas jamming.... ha ha ha


steady kan abg tu...spek dgn kasut tu yang bikin maut tu.. rock beb... skarang tak main gitar lagi pasal dah tua layan dengar je...he he he

43 Pengulas Sukan:

ChaCha berkata...

hohoho! sgt old skool!!! :P

Encik MamaT berkata...

aku suke classical... perghhh.... dengar meleleh air telinga.. kekeke... mau juling mata nak tgk jari menari2 kat gitar.. hehe... takat nak plucking biasa tu leh la.. advance tak reti la.. keekekeke

dill berkata...

hui yo! tabik la sama mr iz!
terbaek dari ladang!

dill.

zara zaman berkata...

wohooo...iye ke nie...mcm x caye jerrrrrrrrrr....

Nasriq berkata...

aku kan... jari aku dulu... mak aku lupa nak bedung... keras cam kayu... tak ada seni...

aleen aiden berkata...

ajarkan alin jugak!hee :P

Cik Cammy Lia berkata...

sape lam gmbr tu? hihi artis ke? ahaks....

Ezay Hadry berkata...

1990 tu dah besa tu pndai men gitar.hihi ezay baru lahir kot..men gitar ngan tali pusat dalam perut mak je..hehe :D

~Nabilah~ berkata...

waaa...terer maen gtar ae????bestnya...hehehehe

zati embong berkata...

eh2?kena tgk bnyak2 kali gmbr 2,mcm x caye je.hihi

liyana berkata...

wah rockers..
sypun pndai maen gitar..
tp gitar mainan tu..
yg plastik tu..hehe..kire oklatukn

ini aku? berkata...

waaaah ! ni rasa cam nak menuntut men gitar ni.

TiKa LEh berkata...

jari2 hidup tu macamana??hidup je jari2 saya??kehkehkeh

khaifaiz berkata...

Dulu kalau lepak kat tembok tak petik gitar memang tak sah kan..

Old skool la beb.. hahha

KUREKURE COMEL berkata...

perhhhh...perhhhhh....perhhhh....
cool gila...hehehe....



mcm tak sangka je tu mr iz..hehehe..
steady betullah...hihihi


tersenyum pulak mina..hihihi

myzasuki berkata...

wahh ~
rock kapak punye lagu lahh
layann !!
^_^

Miz Novexx berkata...

peewit!! Mr Iz, terer la boleh petik gitar... terbaekk

Mr iz berkata...

chacha - ha ha ha ha.... iz tengok sendiri pun gelak juga ni...he he he,, kenangan masa muda...he he

Mr iz berkata...

en mamat - memang betol kata en mamat tu meleleh gila babun tu...he he he... sama lah kita en mamat....he he he

Mr iz berkata...

cik dill - he he he...saya pun angkat tabik semula kat cik dill ni...he he he... ho ho lama sudah tu...he he he... gambar tu pun kat ladang gak tu...ladang rambutan...he he e

Mr iz berkata...

zara zaman - he he he caya ...jangan tak percaya... rockers tu... ha ha ha

Mr iz berkata...

nasriq - tak pe ..tak boleh main gitar ...he he he... ko terai belajar kung fu...mesti berjaya..pasal keras macam kayu tu...he he he

Mr iz berkata...

aleen - he he he .... nanti iz buka klas ye...he he he.... mesti anak murid cepat pening...he he he... kita layan lagu di man dia anak kambing saya... versi unplugged...ha ha ha

Mr iz berkata...

cik cammy lia - he he he... entah la mamat mana la pulak tu... rasa macam artis geng crossfire...ha ha ha

Mr iz berkata...

ezay - hisss ko ni ezay buat terkejut aku je... lagi terer ezey tu... main gitar dengan tali pusat tu...he he he

Mr iz berkata...

nabilah - he he he tapi bila iz main tak best pun ...ha ha ha

Mr iz berkata...

zati - jangan ditengok banyak kali cik jat...he he he...bahaya tu... rockers malaya tu...ha ha ha.... geli pusat aku...he he he

Mr iz berkata...

liyana - he he he ..yang tu pun boleh juga bikin gempak tu...he he he... kira ok gak tu...he he he

Mr iz berkata...

bedah - ye elok sangat la tu.. kalau nak menuntut ngan iz...he he he... ayam golek ngan pulut kuning jangan di lupa ...he he he

Mr iz berkata...

tika leh - hidup macam kita..he he he ada mata... kira jari tu kenal talinya...ha ha ha.. jari cik tika hidup juga... kalau tak hidup..emmm.. kira lumpuh la tu...he he he

Mr iz berkata...

khai - ye betul tu khai... memang tak sah kalau lepak tembok atau simpang tak petik gitar...ha ha ha.... gua caya lu beb...he he he

Mr iz berkata...

cik mina - he he he.... senyum je tau ...jangan gelak pulak... steady kan...ha ha ha... rockers malaya tu...ha ha ha

Mr iz berkata...

myzasuki - ye betul tu... layan... he he he... rock ...rock kapakzzz... ha ha ha

Mr iz berkata...

miz nouvexx - he he he ...peeewwiiittt... steady la...he he he... zaman dulu tu...ha ha ha

Titisan Hujan berkata...

waaaaa....hebatnye.
dlu2 ade gk ambk kls muzik.skg dh jd kngan.

kasut dgn kaca mta tu ade lg x Mr Iz??hehehehe

adwafarahin berkata...

mmg rock kapak habes nie hahahaha

missSenget berkata...

best nye pndai main gitar.. nak cari lelaki pandai main gitar...

yey~!

Mr iz berkata...

titisan hujan - he he he kenangan terindah tu kot zia... he he he ...kasut dgn spek tu dah luput di telan masa...he he he

Mr iz berkata...

adwafarahin - he he he... gali babun nya rock kapak la time tu..kata orang la kot...ha ha ha

Mr iz berkata...

miss senget - he he he elok juga tu boleh la jadi penghibur untuk miss senget di kala berduka atau tengah bersedih.. gembira pun boleh juga kot...he he he

Nonie berkata...

kelakarnya zaman muda2 tu...rockers gitu !!hehehe

seni itu indah :)

Mr iz berkata...

nonie - kira zaman tu ...rock steady gitu...he he he

Siti Aziz berkata...

suka tengok gambau orang dulu2... tetap nampak rock w/pun tak rock...hi3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...